1 Aralık 2009 Salı

Work And Travel Vize İşlemleri

WORK AND TRAVEL ( J-1) VİZESİ

Vize alamamaktan korkmayın! Not ortalamanızın 2.00 ve üstünde olması, tam zamanlı öğrenci olmanız ve orta seviyede İngilizce bilgisine sahip olmanız vize almanız için yeterli olacaktır.

Bu koşullara uygun olup herhangi bir sebepten dolayı vize alamamanız durumunda tüm paranızgeri iade edilecek!!

Vize reddinden korkmayın!!

Bilindiği gibi Work and Travel Programı 3 ay çalışma izni ve 1 ay seyahat etme izni olmak üzere 4 aylık bir periyodu kapsar. Bu aşamada Work and Travel öğrencilerine J-1 vizesi verilir. Bu vize size yasal olarak çalışmanın yanında seyahat etmenizi esas alan bir vizedir. Meksika Kanada gibi ülkelere geçiş için de gerekli bir takım ayrıcalıklar sağlar. J-1 vize süreci iş sözleşmenizin iş yerinden onaylanmasıyla başlatılabilir.

Vize için gerekli belgeler:

1. DS- 156,157(sadece erkek öğrenciler için) ve 158 formları ( bunları doldurmada lütfen Yero danışmanınıza başvurunuz) 2.Boş vize sayfası olan mavi pasaport. 3.Fortis banka vize ücretinin yatırılması ve bunu gösteren dekontun orjinali. (131 $)4.DS-2019 formu (participant kısmı imzalı olmalıdır. ) 5.Öğrenci belgesi ve kapalı mühürlü zarfta transkript. 6.iş veren belgesi 7.sevis ücretinin ödendiğini gösteren belge. 8.1 adet 5X5 beyaz fon, kulaklar açıkça vesikalık fotoğraf.

• 156, 157, 158 formları YERO tarafından doldurulacaktır.
• Ds – 2019 formu,iş veren belgesi ve sevis ödendi ücreti YERO tarafından temin edilecektir.

Bu evraklar vize tarihinden en az 1 hafta önce hazır olmalıdır.

Vize randevusu için 20$ ödeyerek İş bankasından pin numarası alınmalıdır. Vize görüşmesine aynı gün gidecek öğrenciler aynı pin numarasını kullanabilir.