28 Kasım 2009 Cumartesi

Work And Travel - Genel Tavsiyeler

İşvereninizle ABD'ye gitmeden önce mutlaka birebir iletişim kurunuz. İş yeriniz ile ilgili detayları aldığınızda veya Amerika'ya gitmeden işvereninizi aramanız, sizin programa daha güvenli başlamanızı sağlayacaktır.
Gideceğiniz şehir ve işyeri hakkında önceden tanımaya ve öğrenmeye yönelik,internet üzerinden araştırmalar yapmanız faydanıza olacaktır. Aynı zamanda bu konuda YERO'dan da muhakkak bilgi talep ediniz.

Pasaportunuz çalınması yada kaybolması gibi durumlarda kullanmak üzere ABD'ye gitmeden önce tüm evraklarınızın birer fotokopisini çektirin. Sosyal Güvenlik Kartınızı alınca onun da bir adet fotokopisini çektirip, diğer evraklarınızla beraber saklı tutun.

ABD'deki T.C. Konsoloslukların telefon numaralarını not edip cüzdanınızda her daim taşımanız, olumsuz bir durum halinde size çok faydalı olacaktır.

Unutmayınız ki; ABD'de 3-4 aylık bir misafirsiniz, ABD'nin çok farklı bir kültürü,insanların farklı bir yaşam tarzı ve hayatın farklı bir akışı vardır. Bu farklılıkları garipsemeyin ve yaz boyu misafirliğinizin tadını çıkartın.