25 Kasım 2009 Çarşamba

Work&Travel İşlerinden Bazıları

Cook – Aşçı: Yemek sektörü olan firmalarda omlet, waffle yaparsınız, salata hazırlarsınız ya da hamburger için et pişirirsiniz. Genellikle arkada çalıştığınız için stresli olmaz özellikle sosyal ilişkileriniz iyi olduğu sürece çok eğlenebilirsiniz



Host - Hostess - Host – Hostes: Restaurant girişlerinde gelen müşterileri karşılayıp, ilgilenir ve oturabilecekleri uygun yerleri gösterirsiniz. Sonrasında menüleri verip servisi organize edersiniz. Bazı yerlerde ayrıca tip alırsınız, almasanız dahi çok kolay bir iştir. Kıyafetleriniz ve giyiminiz itibariyle konumunuz diğer iş seçeneklerine oranla daha iyidir.

Busser – Komi: Müşteriler masadan kalktıktan sonra masayı temizler ve silersiniz ayrıca genel anlamda masa düzenleriyle ilgilenirsiniz. Özellikle fast food restaurantlarda çalışırsanız biraz hızlı çalışma temponuza hazırlıklı olmanız gerekir. Ancak bu işte de bahşiş alma şansınız vardır.

Ride Operator - Eğlence parkı görevlisi: Lunapark,eğlence parkları ya da aqua parklarda eğlence makineleri operatörü olarak çalıştığınız işlerdir.

Life Guard – Cankurtaran: Su parklarında ya da otellerin havuzlarında cankurtaranlık yaparsınız genellikle çocuklara yardımcı olur ve ikaz edilmesi gereken yerlerde uyarırsınız. Bulunduğunuz yerde ücretsiz eğlenme fırsatı yakalarsınız ve açık havada çalışmanın keyfine varırsınız.

Park Attendant - Park Görevlisi: Firmalara gelen müşterilerin arabalarını park edersiniz. Bu işte de genellikle bahşişle çalıştığınız için yüksek kazanç sağlama olasılığınız yüksektir.

Housekeeper - Kat Görevlisi: Otel ya da pansiyonlarda müşteriler olmadığı zamanlarda nevresimleri değiştirir genel temizlik ve düzeni sağlarsınız. Kolay ve rahat çalışırsınız çok fazla bir temizlik beklemediklerinden umduğunuz gibi yorulmazsınız, kulaklığınızla müzikle çalışabilirsiniz o nedenle çalışma koşulları çok rahattır.

Driver – Şoför: Dondurma satımında ,eşya naklinde ya da yolculuklarda otobüs ya da araç şoförlüğü yaparsınız. Eğlenceli bir iştir zira her yeri gezme olanağınız olur. Banquet Server - Yemek Servisi Görevlisi: Otel, restaurant ve catering şirketlerinde açık büfe yemek servisi yaparsınız. Amerikan yemek kültürünü öğrenmek gideceğiniz partilerde kokteyllerde arkadaşlık kurmak açısından önemli bir iştir.

Bartender - Barman – Barmaid: Tatil bölgelerinde, otellerde ve restaurantların bar bölümünde içki hazırlar ve servis yaparsınız.

BarBack: Tatil Bölgelerinde, otellerde ve restaurantların bar bölümünde içki hazırlar ve servis yaparsınız.

Cashier – Kasiyer: Marketlerde, kıyafet mağazaları ya da hediyelik eşya mağazalarında kasiyerlik yapasınız. İngilizcenizin gelişmesi açısından önemli bir iştir.

Front Desk Clerk – Resepsiyonist: Otel ya da pansiyonlarda gelen müşterilerle ilgilernir, telefonlara cevap verir ve bu bağlamda rezervasyonları düzenlersiniz. Grup çalışmaları ve sosyal konuda kendinize güveniniz varsa eğlenceli bir iştir. Ancak dilinizin iyi olması gerekir.

Waiter- Waitress – Garson: Restaurantlarda müşterilerin siparişlerini alır ve yemek servisi alırsınız. Yabancı dilinizin gelişmesi açısından önemli bir iştir ayrıca kendinize ve dilinize güveniyorsanız bahşişler çalıştığınız için yüksek kazanç sağlarsınız.

Dishwasher/ Kitchen Help - Bulasikçi veya mutfak yardımcısı: Restaurant ve otellerde bulaşık yıkar, yemek hazırlar ve mutfağın düzenini sağlarsınız. Yine rahat ve kolay bir iştir.

Photographer – Fotografçı: Eğlence parkları ve tatil yerlerinde ziyaretçilerin fotoğraflarını çeker ve satışını gerçekleştirirsiniz. Rahat ve kolay bir iştir ayrıca çok eğlenirsiniz.

Maintenance - Tadilat İşleri: Oteller ve tatil bölgelerince bahçe, çevre düzenlemesi gibi işlerde çalışırsınız.



Fish Processing - Balık İşleme: Alaska eyaletinde çalışır, balık fabrikalarında balık ayıklama, kasalama ve konserve işleri yaparsınız.



Laundry Person - Çamaşırhane Görevlisi: Çamaşırhane bölümünde çalışır, makineye çamaşır atar ve katlarsınız.

Cleaning - Temizlik Görevlisi: Oteller, eğlence parkları, su parkları, ofis ve mağazalarda temizlik işleri yaparsınız.

Ticket Sales - Bilet Satışı: Eğlence parklarında ya da milli parklarda müşterilere bilet satışı yaparsınız.

Beach Attendant - Plaj Çalışanı: Plajlarda havlu ve şezlong dağıtır, soyunma kabinlerinin düzen ve temizliğini sağlarsınız.


Fast Food Server - Fast Food Çalışanı: Fast food restaurantlarında yemek hazırlanması, satışı, kasiyerlik gibi alanlarda çalışırsınız.

BellBoy - Kapı Görevlisi: Müşterileri karşılar ve eşyalarını taşıma da yardımcı olursunuz.



Pedicab Driver - Bisikletle turist gezdirme: Pedicap bir bisiklet taksi olarak nitelendirilebilir. Üç tekerlekli bisikletlerle turistik yerlerde yolcu taşırsınız diğer işlerden farkı ise bir patronunuzun olmamasıdır. İşinizi sadece kendiniz yaparsanız ve aldığınız ücret sadece size bağlıdır, sizi ilgilendirir. Çalışma saat ye yerlerini siz belirler, saat başına ücret almazsınız. Genellikle yüksek ücretler alacağınız söylenir.