1 Aralık 2009 Salı

Work&Travel Kayıt İşlemleri

PROSEDÜR

Work and Travel programı kayıtları her yıl Temmuz - Ağustos aylarında başlar ve Mayıs ayına kadar devam eder. Mayıs ayından sonra kayıt işlemleri ise kontenjana bağlıdır. Ancak erken kayıt olmak indirimlerden faydalanma olanağı sağladığı gibi iş ve bölge seçimi açısından da öncelik sağlar. Bazı işlerimiz gerek bulunduğu bölge gerekse maddi olanaklarından ötürü ilk etapta çok talep görmektedir, bu nedenle de erken tarihte kayıt olmak size avantaj sağlayacaktır.

Work and Travel programına kesin kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler kayıt sırasında;

• 1 adet İngilizce hazırlanmış CV

• İngilizce ya da Türkçe öğrenci belgesi

• Ön kayıt ücretini getirmelidir.

Programa şehir dışından katılacak olan veya ofislerimize gelme şansı olmayan öğrenciler sitemizdeki başvuru formunu doldurarak bizimle irtibata geçebilir.


Kayıt süreci;

1. Gerekli bilgilendirmenin ardından öğrenci kayıt kararı verir.

2. Ön kayıt ücreti alındıktan sonra iş yeri ve bölge talebi bildirilir.

3. İstenilen bölgeler hakkında avantaj ve dezavantajları hakkında öğrenci bilgilendirir, talep ettiği takdirde önceki yıllarda aynı bölgelerde bulunmuş öğrencilerimizle bire bir görüştürülür.

4. Kesin kararın ardından iş yeri ve konaklama yerleştirilmesi yapılır.Yerleştirmeler genelde Mart –Nisan aylarından itibaren gelmeye başlar.

5. Pasaport için 2003/6719 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ve 5682 sayılı Pasaport Kanunu gereğince tarafımızdan verilen dilekçe ile başvurur ve pasaport ücretsiz temin edilir. Bunun için yapmanız gerekenler sadece; bizden aldığınız, adınıza düzenlenmiş programa katılım dilekçenizi okulunuzun öğrenci işlerine vermek ve ardından okulunuzdan çıkacak olan karar doğrultusunda aldığınız harç muafiyet belgesiyle birlikte emniyet müdürlüğüne gitmektir.

6. Öğrenci için uygun tarihler belirlenerek tarafımızdan vize randevusu alınır.

7. Vizesi onaylanan öğrencinin seyahat organizasyonu yapılır